LELTÁR

Egy cég életében vannak fordulatok, amikor elengedhetetlen a leltározás. Ilyen, ha egy terület felelőse megváltozik, ilyen, ha hiányt akarunk felderíteni, de ilyen a cégek életében az év vége is, amikor számvetést készítenek és áttekintik az elmúlt 12 hónap gazdálkodását, a vállalkozás vagyoni helyzetét. A mérleg csak szabályszerűen végrehajtott leltár alapján készíthető el.

Ha pontos, szakszerű és gyors leltárt szeretne, Önnek a HORI-ZONE A MEGNYUGTATÓ MEGOLDÁS.

Nyitóleltár készítése

Új vállalkozás beindításakor nyitóleltárt kell készíteni, mely nyilvántartásba veszi a cég tárgyi eszközeit. A nyitóleltár minden további leltár alapja, a cégalapításkor készülő dokumentumok egyike.

Év végi leltár

Az év végi leltár számot ad az év közbeni változásokról, felderíti a hiányokat. Mérleget csak az év végi leltár alapján lehet készíteni.

Átadás-átvételi leltár

Vannak olyan helyzetek, amikor átadás-átvételi leltár elkészítésére van szükség. Ilyen a tulajdoni viszonyokban és a vezetőségben bekövetkezett változás, az őrzéssel megbízott cég vagy személy távozása, leváltása. Az esetleges hiány személyi felelősének megállapításához szükség van a korrekt, precíz módon elkészített átadás-átvételi leltárra, mely védelmi célt is szolgál mindkét fél részére.

Leltárhiány felderítése

Amennyiben leltárhiány van, annak mértékét mennyiségben és értékben is fel kell mérni, mely alapja lesz a későbbi kártérítési igénynek.

Lecsapó leltár készítése

Lecsapó leltárt év közben bármikor, előzetes bejelentés nélkül lehet végezni, ellenőrzési illetve állapotfelmérési céllal. Ha felmerül a gyanú hűtlen kezeléssel, lopással vagy egyéb bűncselekménnyel kapcsolatban, a megfelelő módon elkészített lecsapó leltár feltárja a hiányt és megalapozza a későbbi intézkedések sikerét.

Elkerülhetetlen a leltározás, ha törvényen vagy szerződésen alapuló zálogba vételt kíván valaki végrehajtani, mely önálló terület a leltárüzletágunkon belül.

A leltárt Ön helyett digitális és papíralapú formában is elkészítjük, amely alkalmas arra, hogy egy esetleges eljárásban bizonyítékként legyen használható. Speciális szaktudást igénylő esetben szakértő partnert is be tudunk vonni a munkába. Szükség esetén akár közokiratba foglalt leltárt is tudunk készíteni. Munkatársaink rendelkeznek egészségügyi alkalmassággal élelmiszer leltározására is, de akár állattartó telepeken is tudunk rendkívül szigorú előírásoknak megfelelő leltárt készíteni.

Felkeltettük az érdeklődését?

További információért, árajánlatért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot online!