INGATLAN ÜGYEK

A tulajdon elleni bűncselekmények szempontjából a különböző vagyontárgyak annál nagyobb veszélyben vannak, minél értékesebbek és minél könnyebben, vagy minél kisebb kockázattal megszerezhetők.

Egy lakás vagy telek elég nagy érték ahhoz, hogy a csalók szemet vessenek rá. Az is fontos kérdés, hogy a lakások, ingatlanok menyire védettek, vagy mennyire védtelenek, illetve az ingatlantulajdont közvetlenül vagy közvetve védő jogszabályok mennyire korszerűek, esetleg elavultak, hézagosak.

Nem elhanyagolható körülmény az sem, mennyire szereztünk gyakorlatot ilyen ügyekben, mennyire vigyázunk lakásunkra, tudatlansággal, könnyelműséggel milyen mértékben könnyítjük meg a csalók dolgát és válunk esetleg hajléktalan áldozattá.

Lakáscsalások régóta léteznek, de a szervezett elkövetés, az úgynevezett „lakásmaffia” az utóbbi évek jelensége, és napjainkban egyre gyakrabban találkozunk vele. Éppen ideje tehát, hogy a lakáscsalásokat, de főképp a lakásmaffiát súlyának megfelelően kezeljük, és figyeljünk a megelőzésre.

Az ilyen bűncselekmények szervezői általában „dörzsölt” bűnözők, akik ráadásul a jogalkalmazás gyengeségeivel is tisztában vannak. Gyakori jelenség, hogy a lakáscsalásokat szervezetten hajtják végre, kimondottan erre a célra alakulnak bűnözői csoportok.

Tagjaik között megtalálhatók az írástudatlan felhajtók, ingatlanközvetítők, jómódú befektetők, önkormányzati lakásügyi előadók, ügyvédek. A lakáscsalási ügyekben magas az olyan esetek száma, amelyekben a sértettek maguk is a megszokottnál nagyobb mértékben járulnak hozzá áldozattá válásukhoz.

Amennyiben megrendelőnk lakást, ingatlant vásárol vagy most ad el, az eladó/vásárló személyét Irodánk ellenőrzi. De: ellenőrizzük és felügyeljük a tranzakciót is, melyre garanciát is vállalunk. Megbízóink rendelkezésére állnak jogászaink, akik a teljes adás-vétellel kapcsolatos ügyintézést lebonyolítják.

Ne kockáztasson! Mi biztosítjuk, hogy ne kerüljön az utcára, illetve ne fizessen olyan ingatlanért, amely soha nem kerülhetne a birtokába!

Felkeltettük az érdeklődését?

További információért, árajánlatért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot online!