5 érv, hogy miért vonjon be követeléskezelőt

Érvek a követeléskezelés mellett – annak érdekében, hogy vállalkozása életben maradjon, meg kell kapnia az anyagi ellenszolgáltatást az Ön által nyújtott termékekért vagy szolgáltatásokért. Sajnos nem minden ügyfél megbízható. Ha Ön cégtulajdonos, valószínűleg nagyon szűkös időbeosztással rendelkezik. Előfordulhat, hogy nincs ideje gyakran telefonálni vagy leveleket írni, hogy behajtsa a késedelmes tartozásait, kintlévőségeit. Minél régebbi az adósság, annál nehezebb behajtani. Ha fizetési felszólítása sikertelen volt, egy követeléskezelő iroda alkalmazása rendkívül előnyös lehet a vállalkozása számára.

 

Érvek a professzionális követeléskezelő mellett

1. Jogi háttértámogatást nyújt

A követelésekkel kapcsolatos igényérvényesítést számtalan jogszabály szabályozza, a követeléskezelő cégek ismerik ezeket a jogszabályokat és az Ön részére egyéni kreatív és hatékony problémamegoldást dolgoznak ki. Ha megengedi, hogy egy követeléskezelő cég behajtsa a kifizetetlen tartozásait az Ön nevében, kiküszöböli az adósságok önálló behajtásából fakadó kockázatokat.

 

2. Sikeres követeléskezelést végez

A követeléskezelő irodáknak szerteágazó tapasztalatai vannak a kifizetetlen tartozások rendezésében, ezért a követeléskezelő cégek alkalmazása megnöveli a késedelmes tartozások behajtásának esélyét. Az Ön elsődleges célja a vállalkozás működtetése, de a követeléskezelő iroda elsődleges célja a tartozások behajtása. A képzett szakemberek ismerik a leghatékonyabb és leggyorsabb módját a követelések sikeres behajtására. Az adósságkezelő irodák kreatív problémamegoldásokat és az intézkedéstaktikai fogásokat kombinálva szervezetten eredményesebben lépnek fel az adósokkal szemben. 

 

3. Rugalmas

A behajtási irodák tudják, hogy minden cégtulajdonosnak egyedi igényei vannak, és különféle üzleti modellekhez illeszkedő programokat kínálnak. Valószínű, hogy egy adósságkezelő ügynökségnek van olyan programja, amely illeszkedik az Ön üzleti modelljéhez. Egyes követelésbehajtó irodák átalánydíj fejében „üldözik” az adósokat, míg mások jutalékot kapnak a sikeresen beszedett összeg után. Ha felmerül egy követeléskezelő iroda megbízásának igényel, érdeklődjön az általuk kínált programokról! Ez segít megtalálni az igényeinek megfelelő szervezetet. 

 

4. Dokumentálja a teljes folyamatot

A behajtó ügynökség dokumentálja a tevékenységét. Egy esetleges per kezdeményezése esetén, a kintlévőségek megszerzését célzó, jól dokumentált lépések a bíróság előtt bizonyítják, hogy Ön valóban nagy erőfeszítéseket tett az adósság behajtására. Ezenkívül, ha a behajthatatlan követelést adólevonásként kívánja érvényesíteni, akkor rendelkeznie kell ezzel a dokumentációval és az adóügyi iratokhoz kell csatolnia. Ellenőrzés esetén a hatóság látnia fogja, hogy Ön mindent megtett mielőtt leírta volna az adósságot, és levonásként érvényesítené.

 

3. Eléri a teljesítést

Ha megbíz egy adósságkezelő céget, az emberek bizonyítottan gyorsabban és gyakrabban fizetnek. Egyes követelésbehajtó irodák olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek menedzselik a fizetési folyamatot, így Ön gyorsabban jut pénzéhez. Ezek a szolgáltatások a meglévő számlázási folyamattal működnek együtt. Ha adósságkezelő irodát vesz igénybe, akkor időt és energiát takarít meg, így lesz ideje és energiája arra, hogy az igazán fontosra – a vállalkozására – összpontosítson.