Biztonsági takarítás

A „pro 7” német TV-társaság takarítónőket tesztelt az egyik szerkesztő lakásában, amit erre a célra „preparáltak”. A lakásban szétszórt ruhák, újságok mellett némi aprópénzt rejtettek a szófa díszpárnája mögé, mintha véletlenül esett volna ki valakinek a zsebéből és egy tízeurós bankjegyet tettek a szennyes zokniból, pólóból és farmerből álló ruhakupac alá.

Négy céget hívtak fel, hogy napközben, a tulaj távollétében kellene a lakást rendbe tenni. A lakást rejtett kamerákkal szerelték fel, hogy így dokumentálják a cégek munkatársainak viselkedését és a munka minőségét.

Az eredmény elképesztő volt. Három cég alkalmazottai szemrebbenés nélkül zsebre tették a talált összeget. A takarítónők benéztek a fiókokba, szekrényekbe, befújták magukat a fürdőben talált parfümmel, egyikük használta az arcrémet is, amely a tükör alatti polcon volt. A munkát mind rendre elvégezték, ragyogott a lakás, ám a lopás és a kozmetikai szerek használata megengedhetetlen.

Mindössze egy kis cég idősebb takarítónője tette becsületesen le a pénzt a dohányzóasztalra egy kis tálkába és viselkedett professzionálisan, azaz nem kutakodott és nem használta a tulajdonos parfümjét.

A riporterek persze a kamerák előtt (az arcokat kikockázva), felelőségre vonták a megbukott cégek alkalmazottait és láthatóan még azok voltak felháborodva a teszten. Egyikük egy fiatal férfi, félvállról mondta, hogy természetes, hogy ő elteszi a talált apróbb összegeket, ha már olyan kevés az órabére. A többi takarító is vállrángatással reagált a szembesítésre és nem tartották nagy ügynek a pénz eltulajdonítását ill., a kozmetikumok használatát.

Saját és baráti köröm tapasztalataiból tudom ez a probléma fent áll nálunk is.

Ebből is látszik, hogy még az egyszerű munkának tűnő lakástakarítás is, mennyire bizalmi munka. Cégünk leinformált, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező profi takarítószemélyzetét már tévés személyiségek is alkalmazták nagyobb családi összejövetelek és partik után. A megelégedés és a bizalom jele pedig az, hogy újra hozzánk fordulnak hasonló események után.

Cégünk ugyan úgy vállalja irodák és praxisok biztonsági takarítását is, ahol a diszkréció és a titoktartás még fontosabb, mint egy privát lakásban. A Hori-Zone Kft.-vel kizárhatja az adatlopás vagy az ipari kémkedés veszélyét.

Amennyiben további kérdése merülne fel a biztonsági takarítás szolgáltatásunkkal, vegye fel velünk a kapcsolatot!